8 неща, които не знаете, ви карат да се стресирате лесно •

Вече не е тайна, че хилядолетията (които сега са в продуктивна възраст) трудно избягват три психологически проблема, а именно стрес, тревожност и непродуктивност. Данни Американска психологическа асоциация (APA) показва, че хилядолетното поколение е по -малко способно да преодолее тези проблеми от предишното поколение.

Не само лошо за психичното здраве, според изследване от Харвардския университет, тревожността и стресът са свързани с риска от сърдечни заболявания, мигрена, хронични дихателни нарушения и други неблагоприятни състояния.

За съжаление, работата, амбицията и различните трудни избори в живота наистина са основните неща, поради които стресът, тревожността и непродуктивните тенденции ви удрят. Рядко обаче осъзнаваме, че ежедневните навици бавно оформят и трите основни проблема на хилядолетното поколение. Тези лоши навици са:

1. Лоши навици за сън

Лошите навици на сън станаха общоизвестни, като един от факторите, допринасящи за стреса, тревожността и непродуктивните тенденции. Изследване на Калифорнийския университет заявява, че липсата на сън може да атакува частта от мозъка, която причинява безпокойство при хората. Основната причина за недоспиване е да започнете да спите по различно време, а не да давате приоритет на съня, а това, което често се случва, е да сте заети с използване на лаптоп, мобилен телефон или компютър. джаджи други преди лягане.

Решение:

Съобщава се от calmclinic.com, просто нещо, което може да бъде решение на този проблем, е да направите съня по график, да държите далеч от неща, които ще ви накарат да забавите съня си (лаптопи, мобилни телефони и т.н.), а след това редовно да спортувате през деня.

2. Хранене нередовно

Не само за метаболизма на организма, редовното хранене също е доказано, че има добър ефект върху психичното състояние на човек. Съобщава се от bodyandhealth.com, „Забавянето на прекалено дългото хранене или пропускането на закуската може да доведе до нестабилни нива на кръвната захар и може да предизвика безпокойство, объркване, замаяност и трудности при говоренето.“ Дехидратацията или липсата на течности в организма също могат да причинят същия ефект, защото основно храната и напитките са първични биологични нужди.

Решение:

Яжте с редовна и последователна ежедневна диета. Дръжте закуски извън бюрото или бюрото в стаята си. Винаги носете със себе си бутилка, пълна с минерална вода, където и да отидете.

3. Пийте кафе

В контекста на краткосрочните ползи често използваме кафето като решение. Например, за да бъдем по -концентрирани и бдителни през следващите няколко часа. Въпреки това, зад тези ползи, кафето ни прави по -чувствителни, раздразнителни, тревожни и нервни. Оказва се, че кофеинът изтласква паниката в нас и след това ни кара да се фобизираме. Кофеинът също е диуретик, тоест предизвиква ускорено образуване на урина, а това само по себе си увеличава безпокойството.

Решение:

За тези от вас, които са почитатели на кафето, научете се да ограничавате порцията кафе до една чаша на ден. Ако не можете да помогнете, преминете към кафе без кофеин или черен чай. Ако този метод през последните няколко седмици ви е успокоил, придържайте се към него.

4. Прекалено дълго седене

Седенето твърде дълго ще предизвика безпокойство у вас. Това се доказва от изследователи от BMC Public Health. Реалността е, че сега по -голямата част от работата ни поставя на бюрото и цялата работа може да бъде достъпна чрез компютър. Оказва се обаче, че това също не е добре за нашата психология.

Решение:

Ставайте и ходете на всеки 90 минути, когато седнете. По -добре е това да се балансира с редовни упражнения.

5. Мобилен телефон

Технологията, предлагана от сегашното поколение мобилни телефони, ни прави още по -пристрастяващи. В много контексти наистина можем да постигнем много с технологията, предлагана от нашите мобилни телефони. Изследването на университета Baylor през 2014 г. посочва този екран WL като информационен център може да увеличи активността на нервната система. Повишената активност на нервната система може да предизвика силна тревожност.

Решение:

Не използвайте винаги WL ако сте в положение на скука и не правите нищо. Свиквай мобилен телефон Вие в чантата или в джоба си, когато нямате нужда от нищо, свързано с WL .

6. Работа извънредно

Върнете се вкъщи според планираната част от работата си. Цитирано от Forbes , когато работата отнема време в ежедневието ни, тревогата автоматично ще присъства. Пренебрегването на работното време може да причини психологически разстройства у нас.

Решение:

Планирайте всичките си дейности според времето. Ограничете максималното време, през което работите, и определяйте графика си на сън всеки ден. Уверете се, че работните ви амбиции са в съответствие с начина, по който формирате здравословно психологическо състояние.

7. Гледане на телевизия твърде дълго

Мнозина смятат, че почивката на дивана и прекарването на времето пред телевизионния екран е добър метод за почивка. Проучване обаче опровергава метода. Проучване посочва, че тревожност и стрес могат да бъдат открити от някой, който гледа телевизия повече от два часа подред. Други изследвания също заявяват, че е толкова въздействащо, колкото прекарването на време пред компютърен екран.

Решение:

Когато приключите с работата си, намерете нещо различно от гледане на телевизия. Потърсете дейности като упражнения, чат, навъртам се с градината или писане. Увеличете взаимодействието с природата и хората около вас.

8. Твърде често слушайте вентилация

Изразяването на безпокойство пред другите е опит за успокояване на ума. Но едно проучване показва, че ако винаги сте място за приятели да споделят чувствата и емоциите си, е по -вероятно да се почувствате по -зле. По същия начин, ако отдушването се извършва в група, тогава тревогата на някой (който изпуска въздух) ще се разпространи в групата.

Решение:

Това не означава, че трябва да спрете да слушате приятел, който иска да се оплаче. Но след това потърсете забавни хора, които могат да ви направят щастливи, дори да забравите всички проблеми.

ЧЕТЕТЕ СЪЩО:

  • Какво се случва с бебетата, ако мама е в стрес по време на бременност?
  • Разпознаване на хора със склонност към самоубийство
  • 5 опасности от преумора за вашето здраве